Mette tok kontroll over strømregningen med elKompis

Mange kvinner unngår å ta stilling til strømavtalen sin, og har derfor en dårligere strømavtale enn hva de fortjener - med høye påslag og liten innsikt i forbruket sitt. Da Mette ble alene gjorde hun noen enkle grep.

Publisert: 19.10.2022 09:00

I følge SSB bor 1 av 5 nordmenn alene uten partner eller barn, og trenden er økende. Av disse er ca 500 000 aleneboende kvinner (SSB). I tillegg kommer kvinner som bor alene sammen med ett eller flere barn. Undersøkelser viser at kvinner i stor grad overlater strømansvaret til noen andre, om ikke annet til siste telefonselger.

Akkurat sånn var det for Mette også, men da hun ble singel for noen år siden var det ikke akkurat strømmen som fremsto som det viktigste å få orden på.

- Først måtte jeg rett og slett bruke litt tid på å få hodet over vann og etablerer en ny form for hverdag for meg selv og de tre barna mine, sier Mette.

Enklere enn jeg trodde

At hverdagen til Mette har funnet ny form og farge er det ikke tvil om.

  - De første penselstrøkene på et blankt lerret - er magiske, smiler Mette, og refererer til hennes store interesse og glede for maling, og da særlig portretter. En hobby som ble liggende i en skuff i en tøff periode av hennes liv, men som nå har fått ny giv.

- I begynnelsen var det mye å sette seg inn i, og jeg brukte mye tid på å finne ut av abonnementstjenester, internett, forsikringer etc - men det gikk egentlig overraskende greit!

- Ganske tidlig forsøkte jeg å bytte strømleverandør, men det viste seg at jeg måtte registrere nettleien på meg selv først.

Fremdeles er det sånn at den i husstanden som nettleien er registrert på, også må registreres på strømmen. Når man overtar en bolig må det derfor en anleggsovertakelse til. Det høres vanskelig ut, men er egentlig ganske enkelt.

 - Jeg ringte daværende strømleverandør, og de ordnet egentlig alt, forteller Mette.

Jeg trenger å bli dyttet i riktig retning, og i elKompis-appen er det gøy å se hvor mye strøm jeg har brukt i kroner. Da sammenligner jeg dagene, og går også tilbake i tid for å se om jeg har vært litt "strømsmart", sier Mette med glimt i øyet

Høye strømpriser 

- Med stadig høyere strømpriser er det lurt å være bevisst på kostnadene, og det var det som motiverte meg til å bytte strømleverandør, forteller hun.

Valget falt på elKompis. 

- For meg er det viktig med en god strømavtale i bunn, men nesten like viktig er en god app som kan gjøre strøm litt gøy, smiler Mette.

Mette har egentlig ikke vært så opptatt av strøm, men de høye strømprisene gjør det aktuelt å følge med. Samtidig er hun opptatt av komfort.

- Jeg trenger å bli dyttet i riktig retning, og i elKompis-appen er det gøy å se hvor mye strøm jeg har brukt i kroner. Da sammenligner jeg dagene, og går også tilbake i tid for å se om jeg har klart å være litt "strømsmart", sier Mette med glimt i øyet.

Nå som jeg har skiftet til elKompis er det gøyere å følge med, og jeg bruker appen hver dag. Jeg er interessert i forbruk og dagens strømpris, og ser lett når det er smart å sette på en klesvask, smiler Mette

Jeg bruker appen nesten hver dag

elKompis forenkler strømdagen ved å gi kundene oversikt, råd og varsler, slik at de kan ta gode valg for sin egen strømhverdag. I appen kan du følge dagens og morgendagens strømpris, se forbruk og fakturaoversikt blant mange andre ting.

- Nå som jeg har skiftet til elKompis er det gøyere å følge med, og jeg  bruker appen nesten hver dag. Jeg er interessert i forbruk og dagens strømpris, og ser lett når det er smart å sette på en klesvask, smiler Mette - fornøyd med å ha fått mer kontroll på strømregningen sin.

Vil du gjøre som Mette? 

Les mer om appen og strømavtalen her

Les også:

nettleie, ny nettleie modell, dette er nettleie, nettleie strøm, strøm nettleie, ny nettleie 2022, nettleie 2022, hva er nettleie, nettleie forklart, pris nettleie, ny prismodell nettleie, ny pris nettleie, hvordan påvirker nettleien regningen, hva betyr ny nettleiemodell for meg, hvordan blir det med ny nettleie modell

Slik påvirker ny nettleiemodell strømregningen din

Pil høyre
Q&A strømstøtte

Q&A Strømstøtte 💡

Pil høyre
strømbransjen ord og uttrykk, ord og utrykk i strømbransjen, elsertifikat, leveringsplikt, opprinnelsesgaranti, avregning, energiattest, energimerkekalkulator, gjennom fakturering, strømleverandør, kraftleverandør, alt du trenger å vite om strømbransjen, leveringspliktigstrøm, målerstand, målepunkt ID, nettleverandør, prisområder strøm, prisområdene på strøm, påslag, variabel strøm

Ord og uttrykk du møter i strømbransjen

Pil høyre