Fremdeles mye billigere å kjøre elbil enn bensinbil

Mange tenker at dagens høye strømpriser gjør at det er mer lønnsomt å kjøre bensinbil enn elbil, men faktum er at til tross for stadig nye strømprisrekorder i 2022, er det fortsatt mer lønnsomt med elbil. Dette gjelder både med dagens unormalt høye bensinpriser- og historisk over det siste året.

Bor du i Sør-Norge har du i snitt betalt ca. 145 øre/kWh (inkl. nettleie) det siste året. Perioden inneholder pristopper vil aldri tidligere har sett.

Likevel viser våre beregninger at å kjøre elbil er med lønnsomt enn å kjøre bensinbil, sier Jørgen Kittelsen, forretningsutvikler og tallknuser i elKompis.

Han fortsetter:

– Akkurat slik prisene er i dag er det faktisk over dobbelt så dyrt å kjøre bensinbil, og ser du på gjennomsnittsprisene det siste året eller så, er det 70 % rimeligere å bruke elbil.

Dette koster det deg

Beregningene over tar utgangspunkt i snittprisen på strøm og bensin i perioden fra februar 2021 og til og med januar 2022. I tillegg er det tatt høyde for hjemmelading og snittforbruket til elbilen Hyundai Ioniq på 0,17 kw/km (vintertestet av NAF) og et bensinforbruk på 0,5 liter pr mil.

– Omgjort til kroner og øre gir det samme regnestykke at det koster 0,84 kroner å kjøre én kilometer med bensinbil mot 0,26 kr med elbil, sier Kittelsen.

Når vi samtidig vet at samtlige elbilprodusenter har stort fokus på å redusere forbruket gjennom både fysiske og teknologiske fortrinn, er det god grunn til å anta at det også i fremtiden vil lønne seg med elbil.

Smart elbillading

Det er også vanskeligere å «fylle smart» kontra å lade smart. I det siste tilfellet tar teknologien seg av det smarte, og ved å bruke app’er som elKompis, bruker du automatisk de rimeligste timene i døgnet sett ut fra når du ønsker bilen din ferdig ladet.

Vi vet at mange av våre kunder kjører elbil, og at de aller fleste av disse foretrekker å lade hjemme. Da er det lurt å ha en rimelig strømavtale og tilgang på smart lading, slik at man kan nyte følelsen av å spare både penger og miljøet – helt automatisk.

Les mer om smart elbillading

Les også:

Men klarer vi å spare mer? Høye strømpriser påvirker ikke forbruket, blir strømforbruket lavere når strømmen er dyr, blir strømforbruket høyere når prisen er billig, bli forbruket lavere når strømmen er dyr, blir forbruket høyere når prisen er billig, Kan jeg spare strøm uten å vite det, spare strøm uten å merke det, strømforbruk, vi må spare strøm, vi må bruke mindre strøm, hvorfor bruker ikke folk mindre strøm,

Men klarer vi å spare mer?

Pil høyre
strømbransjen ord og uttrykk, ord og utrykk i strømbransjen, elsertifikat, leveringsplikt, opprinnelsesgaranti, avregning, energiattest, energimerkekalkulator, gjennom fakturering, strømleverandør, kraftleverandør, alt du trenger å vite om strømbransjen, leveringspliktigstrøm, målerstand, målepunkt ID, nettleverandør, prisområder strøm, prisområdene på strøm, påslag, variabel strøm

Ord og uttrykk du møter i strømbransjen

Pil høyre
Elbillading, smart elbillading, elbillader, elbillading, elbillading hjemme, beste elbillader, smart elbillader, elbil, elbillading strøm, elbil, pris elbillading, elbillading pris, elbillading privat, privat elbillading, billig elbillading,

Lading av elbil – Strømforbruk og smartlading

Pil høyre