By- eller fjellpåske – det er penger å spare på å tenke smart

Uansett om du nyter nyfeide gater i urbane strøk, eller klisterføre på siste rest av snø i fjellheimen - slipper vi ikke unna de høye strømprisene, og det kan være lurt å planlegge litt i forkant.

Publisert: 22.05.2022 12:00

Det er sen påske i år, og noen må kanskje ta et vanskelig valg mellom båtpuss og skiløypa på fjellet. Eller?

Vi nordmenn liker å feriere. Vi liker innlandsferie og vi liker hytta vår. De siste 10 årene har andelen fritidsboliger økt med 8,6 % og rundt omkring i det langstrakte land finnes det nå 445 000 hytter av stort og smått. Likevel er det bare 1 av 8 som faktisk reiser bort på påskeferie.

Uansett om du nyter nyfeide gater i urbane strøk, eller klisterføre på siste rest av snø i fjellheimen – slipper vi ikke unna de høye strømprisene, og det kan være lurt å planlegge litt i forkant.

Dette må du huske på når du reiser bort

Den største andelen av strømforbruket ditt går til oppvarming av bolig og varmtvann. Dersom du ønsker å spare strøm anbefaler vi deg å redusere innetemperaturen. Ved å senke innetemperaturen med én grad kan du redusere strømforbruket med hele fem prosent. Senker du med to grader, kan du spare opptil ti prosent på strømregningen. Noe å tenke på når du likevel ikke er hjemme?

Strømtyver i natten

Mange elektriske apparater bruker like mye strøm når de står i standby som når de er i bruk. Dersom du ikke bruker PC-en, stereoen eller TV-en bør du skru de helt av. Gjør det gjerne til en vane å skru av elektriske apparater når du ikke bruker dem – enten du er på hytta eller hjemme.

Ikke gjør dette

Til tross for at oppvarming av varmtvann krever en del strøm, viser det seg at det er lite å spare på å redusere temperaturen på varmtvannsberederen. Årsaken til det, er at vi ofte ikke skal ha bare varmtvann når vi dusjer eller vasker, men en blanding med kaldt vann. Lavere temperatur i berederen vil da innebære at man trenger mer varmtvann fra denne, som igjen fører til et større oppvarmingsbehov i selve berederen. Vinningen går med andre ord opp i spinningen. Dessuten settes mange varmtvannsberedere på 75 grader fra fabrikken av en viktig grunn: nemlig for å eliminere faren for legionella og annen bakterievekst.

Vårt beste tips for å redusere oppvarmingskostnader til varmtvann er en kort og effektiv dusj – gjerne sammen med den du er glad i 😉

Slipp påskesola inn

Noe av det deiligste med våren er at man på alvor kjenner at sola varmer. Trekk gardiner til side og slipp sola inn! Når kvelden siger på, kan det lønne seg å trekke gardinene for igjen, og slik redusere varmetapet.

Sørg for å ha en god strømavtale

Med elKompis kan du være trygg på at du aldri betaler for mye for strømmen. Det er en god start!

Bytt til elKompis

elKompis – hjemme og på hytta

I tett samarbeid med kundene våre jobber vi beinhardt hver dag for å fylle elKompis-appen med nye smarte løsninger som du faktisk har glede av. Kanskje til og med synes er gøy.

Vi forenkler strømdagen ved å gi deg oversikt, råd og varsler, slik at du kan ta smarte og klimavennlige valg for din egen strømdag. Vi holder vakt når strømprisen svinger, og basert på ditt forbruk får du prognoser og oversikt som gjør at du kan redusere strømregningen din. Har du elbil kan du smartlade i appen, også uten smart hjemmelader, og slik utnytte de billigste timene.

Smartere og billig strøm rett og slett! 

Kutt strømregningen din med elKompis

Bytt til elKompis her

Les også:

strømsparing, strømtips, høye strømpriser, Sørlandet, sørlendinger, spare strøm, strømforbruk, strømpris, strømpriser

Dette har et knippe sørlendinger gjort for å spare strøm i år

Pil høyre
Strømforbruk, forbruk strøm, strømforbruk kjøleskap, strømforbruk vaskemaskin, strømforbruk varmtvann, forbruksoversikt strøm, strømforbruk jacuzzi, hva brukes mest strøm, strømforbruk mobil, dette brukes best strøm i huset, hva bruker mest strøm hjemme, strømforbruk tv, Hva koster strøm

Hva bruker mest strøm i huset?

Pil høyre
elKompis, elKompis strømguiden, Strømguiden, Strøm blogg,Spotpris strøm, hva er spotpris, dette betyr spotpris, dette betyr spotpris strøm, spotpris forklart, dette menes med spotpris, dette betyr spot, spotpris strømavtale, spotpris på strøm, strøm spot, strøm spotpris, spot

Hva er spotpris på strøm?

Pil høyre