Benedicte pakket sakene og flyttet til fjells

Sørlandsjenta Benedicte var lei av storbylivet og ønsket å gjøre noe helt nytt. Sommeren 2022 bestemte hun seg for å selge leiligheten i Oslo og flytte til fjells. Det har hun ikke angret et sekund på.

Publisert: 26.10.2022 14:00

- Jeg elsker Oslo, og har de fleste vennene mine der. Likevel kjente jeg at det var på tide med et skifte. Jeg trengte nye impulser og utfordringer, forteller Benedicte.

28 år gammel pakket hun sakene sine, sa opp jobben i Oslo og flyttet til Hovden.

Et herlig kaos

Da vi møtte Benedicte en høstdag i oktober var hun kommet godt til rette i ny bolig, men legger ikke skjul på at selve flytteprosessen var krevende.

- Alle som har flyttet, vet hvor krevende en slik prosess er. Og kanskje spesielt dersom man er alene, slik som meg. I tillegg til at jeg skulle pakke ned leiligheten i Oslo, skulle jeg finne meg et nytt sted å bo. Hvis jeg skal beskrive flytteprosessen med to ord, vil jeg si at det var et herlig kaos, sier en lattermild Benedicte.

Strømmen var ikke det viktigste å få orden på

For sørlandsjenta var det ikke bare flere lass med møbler og ting som skulle pakkes, flyttes og transporteres fra Oslo til Hovden. Flyttemelding skulle leveres, strøm skulle bestilles og nytt boliglån skulle ordnes. At 28-åringen har hatt mer enn nok å holde fingrene i, er det ingen tvil om.

Benedicte legger heller ikke skjul på at strømmen ikke akkurat fremsto som det viktigste å få orden på.

- Jeg tenkte på alt annet en strøm ...

Ble overrasket over hvor enkelt det var

Det mange ikke tenker på, er at det er penger å spare på å bytte strømleverandør. Selv bodde Benedicte 6 år i Oslo, uten å bytte strømleverandør en eneste gang.

- Jeg orket ikke styre med leverandørbytte. Alt med strøm virket bare så utrolig stress og komplisert.

Det var først da Benedicte flyttet til Hovden at hun fikk en ide om at det kanskje kunne være lurt å undersøke litt. Spesielt med tanke på de strømprisene som vi har hatt i år.

Sørlandsjenta gjorde noe research, men var fortsatt veldig usikker på hvilken avtale og strømleverandør hun skulle velge.

Ble tipset av venninnen

- Jeg fikk høre om elKompis fra ei venninne, og fikk tilsendt en vervekode som jeg tok vare på. Det var super-enkelt og jeg trengte ikke å gjøre noe annet enn å laste ned appen og fylle inn litt info om meg og boligen. Som en bonus fikk både jeg og venninnen min 500 kroner i ververabatt. 

Benedicte konkluderte med at hun brukte minimum 5 minutter på å ordne med strøm i ny bolig. Med dårlig skjul mestringsfølelse forteller sørlandsjenta at hun også er veldig fornøyd med at hun klarte å fikse alt på egenhånd.

- Jeg har ingen samboer eller kjæreste som jeg kan gjøre sånne ting med. Selvfølgelig kunne jeg ringt en venn, eller tatt kontakt med kundeservice, men det var helt unødvendig. Jeg ble positivt overrasket over hvor enkelt det var, sier en blid og fornøyd Benedicte.

Tok kontroll over forbruket og strømutgiftene

Mange kan nok kjenne seg igjen i Benedicte og tenke at strøm betyr stress. Strømverden oppleves både vanskelig og uoversiktlig. Det har vi i elKompis lenge ønsket å gjøre noe med. Og nettopp derfor har vi utviklet en app som både gir deg konkrete råd og tips, og gjør det enkelt å få oversikt og kontroll.

- elKompis-appen er veldig enkel og oversiktlig. Nå har jeg full kontroll på når strømprisene er høye og lave, og når det lønner seg å for eksempel vaske klær eller dusje. Det er veldig praktisk å ha full oversikt over forbruket dag for dag – måned for måned. Da vil verken forbruket eller summen på faktura komme som et sjokk, forteller Benedicte.

Se Benedicte sine beste sparetips lengre ned i artikkelen.

Alene om utgiftene

Den blide sørlandsjenta som per dags dato er aleneboende og ansvarlig for alt av utgifter, forteller at det til tider kan være litt trangt økonomisk. Spesielt med dagens strømpriser, økende matvarepriser og flere rentehevinger. Hun merker spesielt stor forskjell fra den gang alt kunne deles på to.

- Det merkes selvfølgelig at jeg betaler alt av utgifter og strømregningen selv, men så er også strømprisene på et helt annet nivå nå, enn da jeg delte regningene. Men, desto viktigere er det å tenke over de små sparetiltakene i hverdagen, sier Benedicte.

Det er ingen tvil om at det siste året har gjort Nordmenn flest langt mer oppmerksomme på eget forbruk. Nå som vinteren kommer og temperaturen synker forventes det at strømforbruket vil bli enda høyere. Det kan derfor være lurt å planlegge litt i forkant, slik som Benedicte har gjort.

- Jeg har skrudd ned varmekablene i stuen og på badet med et par grader, og bruker mer vedfyring til oppvarming. I tillegg sjekker jeg elKompis-appen ofte og prøver så langt det går å bruke strømmen når strømprisen er lavest. 

Når strømmen er så dyr som den er nå, gjelder det å følge med. Det gjør det lettere å ta kontroll over forbruket, forteller Benedicte.

Her er sørlandsjenta sine fire beste sparetips til andre!

Før vi takket for praten, delte Benedicte generøst noen smarte og enkle strømsparetips med oss, kanskje du også kan få nytte av dem :)

1. Kle på deg litt ekstra, så du kan skru ned temperaturen litt. Tøfler er gull verdt!

2. Skru av lys og reduser varme i rom du ikke oppholder deg i 

3. Hold dører lukket, slik at oppholdsrom blir fortere varme

4. Velg en strømleverandør som har en god app som gir deg oversikten du trenger

Les også:

Illustrasjonsbilde, eldre dame som ser på datamaskinen

Derfor bør du unngå variabel strømavtale

Pil høyre
wattmeter, Wattmeter, wattmeter 2022, vi har fortsatt wattmeter, vi har fortsatt wattmeter hjemme, wattmener i hjemme, mål hvor mye strøm du bruker, strømhack, hvordan måle hvor mye strøm jeg bruker, hvordan se effekt på strøm, hvordan måle antall kilowatt jeg bruker, mål kilowatt på strøm, mål kilowatt på strøm hjemme.

Et smart strømhack ;)

Pil høyre
Strømforbruk, forbruk strøm, strømforbruk kjøleskap, strømforbruk vaskemaskin, strømforbruk varmtvann, forbruksoversikt strøm, strømforbruk jacuzzi, hva brukes mest strøm, strømforbruk mobil, dette brukes best strøm i huset, hva bruker mest strøm hjemme, strømforbruk tv, Hva koster strøm

Hva bruker mest strøm i huset?

Pil høyre