strømbransjen ord og uttrykk, ord og utrykk i strømbransjen, elsertifikat, leveringsplikt, opprinnelsesgaranti, avregning, energiattest, energimerkekalkulator, gjennom fakturering, strømleverandør, kraftleverandør, alt du trenger å vite om strømbransjen, leveringspliktigstrøm, målerstand, målepunkt ID, nettleverandør, prisområder strøm, prisområdene på strøm, påslag, variabel strøm

Betaler du for strøm du enda ikke har brukt?

Forskuddsfakturering betyr at du faktureres og betaler for strømmen før du har brukt den. 

Utfordringen er at strøm ikke er et fast beløp hver måned, som for eksempel mobil eller internettabonnement er. Derfor er dette en ordning du bør styre unna!

elKompis, elKompis strømguiden, Strømguiden, Strøm blogg, Fortums blogg, Gratis strøm, Strøm, Billig strøm, Blogg NTE, Energiloven, Strømtest, Strømprat, Strømforbruk, Tips om strøm, Råd om strøm, Strømblogg

Forskuddsfakturering = du blir banken til strømselskapet

Din strømleverandør må gjette hva ditt forbruk blir når de benytter seg av forskuddsfakturering. Med denne metoden må du betale for strøm du kanskje kommer til å bruke.

Det betyr at du på en måte opptrer som banken deres, ved at du låner ut pengene til dem før du faktisk har brukt strømmen.

En stor ulempe for din økonomi

Forskuddsfakturering er en stor ulempe, særlig når strømprisene både er høye - og svinger kraftig gjennom døgnet.

Folk flest er opptatt av å spare strøm og flytte forbruk til de rimeligste timene. De ønsker å se disse tiltakene gjenspeile seg på fakturaen, men det er ikke så lett dersom deler av fakturaen er basert på estimert forbruk.

elKompis, elKompis strømguiden, Strømguiden, Strøm blogg, Fortums blogg, Gratis strøm, Strøm, Billig strøm, Blogg NTE, Energiloven, Strømtest, Strømprat, Strømforbruk, Tips om strøm, Råd om strøm, Strømblogg

Du kan tape penger for alltid

Avskaffing av forskuddsfakturering har også vært Forbrukerrådets kjepphest i lang tid. Hovedargumentet er at forskuddsfakturering i verste fall vil kunne påføre kundene økonomiske tap om strømleverandøren går konkurs.

Finn ut om du betaler på forskudd

Din strømleverandør plikter å opplyse om forskuddsfakturering i vilkårene sine, og det skal også komme frem tydelig på strømfakturaen din.

elkompis appen, full strømkontroll

Forskuddsfakturering, forskuddsbetaling, a-konto. Ikke-så-kjært barn har mange navn.

Men en ting er sikkert, i elKompis forskuddsfakturerer vi ikke. Hos oss betaler strømkundene for den strømmen de faktisk har brukt, og ikke et estimert strømforbruk.

Det er særlig to grunner til at vi ikke forskuddsfakturerer:

 1. Vi er i markedet med elKompis for å gi deg som strømkunde oversikt og kontroll i en strømverden som kan oppleves komplisert.

  I appen vår får du det. Oversikt og kontroll. Men når alt kommer til alt er det ikke kwh som er viktigst for deg som kunde, men hva du faktisk må betale i kroner og øre for disse kwh'ene. Da nytter det ikke å betale for et estimat.

  Det du betaler er det det har kostet. Ellers blir det uoversiktlig.

 2. Vi ønsker ikke at kundene skal være vår bank og legge ut for strøm de enda ikke har brukt.

elkompis "min fordeling" funksjon

Dette får du med elKompis

 • Spotpris + 34 kr/mnd + 1 øre/kwh
 • Full oversikt på både strømforbruk og strømpris
 • Sammenlign forbruket med andre hjem som ligner på ditt
 • Løpende prognose på månedens forbruk, kostnad og faktura
 • Prisoversikt og besparelse i forhold til andre strømavtaler i markedet
 • Appen estimerer hva du bruker mest strøm på
 • Lad elbilen når prisene er lavest

Dette sier kundene om oss på Bytt.no